Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten als ik MOTORGAS® ga gebruiken, en waarom is dat voordelig voor mij?

Als gebruiker van de MOTORGAS® gasfles betaal je bij eerste aanschaf de vullingprijs en het statiegeld van €35,00. Bij omruiling van de fles betaal je alleen de vullingprijs. Het is voordelig omdat je geen tank hoeft te huren en niet hoeft te investeren in een dure heftrucktank waarop je afschrijft.

Wat zijn de voorwaarden van het MOTORGAS® statiegeldsysteem?

De MOTORGAS® gasfles wordt op basis van statiegeld uitgegeven. Dat wil zeggen dat je de fles mag gebruiken en je het statiegeld terugkrijgt wanneer je de fles definitief inlevert (dus niet bij omruiling). Enige voorwaarde is dat de fles in fatsoenlijke staat geretourneerd wordt, dat wil zeggen niet onherstelbaar besmeurd, vervormd of beschadigd.

Hoe is de prijs van een MOTORGAS® gasfles opgebouwd?

De prijs van de MOTORGAS® gasfles bestaat uit de volgende componenten: netto gasprijs, accijns (overheid), voorraadheffing (COVA), handelingstoeslag voor vracht en vulling, handelsmarge.

Waar kan ik de MOTORGAS® gasfles verkrijgen?

De MOTORGAS® gasfles is bij alle erkende dealers verkrijgbaar. Kijk op de homepagina bij ‘dealer vinden’ voor de dichtstbijzijnde dealer in jouw buurt.

Past de MOTORGAS® gasfles op mijn heftruck en hoe check ik dit?

De MOTORGAS® gasfles past op bijna alle gas-vorkheftrucks en maakt gebruik van een snelkoppeling aansluiting. Controleer of jouw aansluiting van de heftruckslang ook dit koppelsysteem heeft. Het kan zijn dat je een snel-span-beugel nodig hebt indien je nu gebruikt maakt van een stalen liggend slede model tank. De MOTORGAS® gasfles heeft een diameter van 30 cm. Als dit past in je huidige flesframe of beugel dan kun je er mee aan de slag. Voor een afbeelding van de snelkoppeling  kun je de instructie downloaden.

Wat zijn de maten en het gewicht van de MOTORGAS® gasfles?

De MOTORGAS® gasfles heeft een diameter van 30 cm en is 58 cm hoog (inclusief de beschermkap rond de fleskraan). De MOTORGAS® gasfles heeft een tarra gewicht van circa 11 kg. De vulinhoud is eveneens 11 kg (circa 21 liter).

Hoe monteer ik de MOTORGAS® gasfles veilig op mijn heftruck?

De MOTORGAS® gasfles moet met een beugel vastgezet worden op de heftruck. Dit is meestal het frame wat aanwezig is op de heftruck. Maar indien het frame gemaakt is voor een liggend slede model dan moet je gebruik maken van een snel-span-beugel. Deze is via de dealers van MOTORGAS® verkrijgbaar. Let tijdens het plaatsen altijd op de rode positiesticker, als de pijl naar boven wijst dan ligt de MOTORGAS® gasfles goed.

Is er een werkinstructie beschikbaar voor het gebruik?

MOTORGAS® heeft een werkinstructie beschikbaar die bedrijven kunnen gebruiken om hun medewerkers te instrueren veilig om te gaan met de MOTORGAS® gasfles. Deze instructie kun je hier downloaden.

De tank is vol maar er komt geen gas uit, hoe kan dat?

De MOTORGAS® gasfles heeft een beveiliging in de fleskraan. Deze slaat dicht als bijvoorbeeld de fleskraan te snel wordt opengedraaid. Dit kun je herstellen door de kraan dicht te draaien, even te wachten en de kraan vervolgens rustig open te draaien.

Waarom mag ik mijn heftrucktank niet meer aan de pomp afvullen?

Het afvullen van losse wisselreservoirs (heftrucktanks) aan de pomp is verboden sinds 2016 op basis van artikel 5.74 van het Activiteitenbesluit.